Thursday, December 20, 2007

No comment


Headlines

Nálada soukromých spotřebitelů v Německu se překvapivě zlepšila, alespoň dle indikátoru GfK, který zaznamenal posun z prosincových 4.4 na lednové 4.5 body.

Čína zvýšila úrokové sazby už pošesté v tomto roce (inflace akceleruje opravdu svižně).

Nové žádosti o podporu v nezaměstnanosti v USA poskočily na hodnotu 346,000, čímž se čtyřtýdenní průměr dostal na 343,000. Trend se neoddiskutovatelně zhoršuje.

Finální hodnota HDP růstu v USA byla stanovena na 4.9%.

Hodnota inflačního chain deflátoru byla navýšena z 1.8% na 2% (že by byl předtím statisticky naschvál podceněn?)

Japonská centrální banka ponechala úrokové sazby na 0.5% s poukazem na zhoršující se investice ve stavebnictví.

Fox-Pitt analytik předpovídá pro Merrill Lynch dodatečné ztráty z CDOs v hodnotě 8.6 miliard USD, které bude muset Merill Lynch odepsat v posledním čtvrtletí 2007. CNBC s odkazem na vnitřní zdroje hovoří o sumě 7 miliard USD.

Philadelphia Fed survey pro prosinec zarmoutila, když hodnota survey klesla z listopadových 6.0 bodů na mínus 5.7 bodů.

MBIA přiznala, že její assets obsahují subprime CDOs v hodnotě 30.6 miliard USD!!!

Bear Stearns reportoval ztrátu 854 miliónů USD a odpis 1.9 miliardy USD v kvartálu, který skončil 30. listopadu (přesto se v jeden moment akcie prodávala v plusu ???)

Upgrady / Downgrady

Johnson & Johnson upgraded to buy [IRIS]
Wolters Kluwer downgraded to hold [IRIS]
Friesland Bank issues a sell recommendation for Ordina
Philips maintained at EUR 42.00 [ING Fin. Markets]
BP Plc downgraded to hold [J.P. Morgan]
HBOS Plc downgraded to hold [Goldman Sachs]
Philips raised to EUR 32.00 [Independent Research]
Goldman Sachs issues a sell recommendation for RWE AG
Keijser Capital issues a buy recommendation for TKH Groep
Allianz downgraded to hold [Lehman Brothers]
Stern downgraded to hold [SNS Securities]
SBM Offshore downgraded to hold [ING Fin. Markets]
Friesland Bank issues a sell recommendation for Vopak
E.ON downgraded to hold [Goldman Sachs]

Market commentary

Dnešní obchodování bylo ve znamení „přetahované“ mezi technologickým sektorem podpořeným výbornými výsledky Oracle a zvýšeným výhledem od Qualcomm na jedné straně a celou řadou špatných zpráv pro finanční sektor na straně druhé. Je docela s podivem, že index S&P 500 dokázal uzavřít v zeleném pásmu. Ačkoliv dnešní zisky DJ a S&P 500 nebyly výrazné, přesto se dá prohlásit dnešní závěr jako vítězství býků, protože mělo-li by se obchodovat dle makroekonomických ukazatelů, tak se oba indexy noří v červené tůni. Vidina Santa Claus rally je zřejmě neodolatelná. Podprůměrné objemy ale ukazují, že velká část investorů pouze přihlíží a bude potřebovat něco víc než zbožná přání k tomu, aby se zapojila. Zítra bude obchodování ovlivněno především hodnotami jádrové PCE inflace a osobní spotřeby za listopad. Nasdaq by mohl pokračovat v posilovaní s ohledem na lepší než očekávané výsledky Research in Motion, i když jejich predikce ohledně nových abonentů zaostala za očekáváním.

:-) lynx

Zájemci o zasílání mých komentářů emailem ve formátu HTML ihned po publikování jsou vítáni a tento servis si mohou zajistit zasláním požadavku na můj email
lynxsharpeye@yahoo.com - osobní identifikace není nutná. Disclaimer: Informace uvedené na tomto blogu jsou poskytovány výhradně pro informační účely a v žádném případě nepředstavují nabídku k nákupu nebo prodeji jakéhokoliv investičního instrumentu.

No comments: